Jagalah Kesihatan Diri Kita Dan Keluarga Tersayang

Elak 5 Jenis Makanan Ini Untuk Kesihatan Sendi Anda

by sueella
Sueella nak sharing hari ni pasal kita punya Joint yang mesti dijaga. Sakit sendi ni dia tak macam sakit lain, jarang-jarang datang. Bila dah datang sakitnya, mau tak berjalan kita yang menanggung sakit. Sendi kita tak sihat masa tu.. Biasanya golongan yang banyak terlibat dengan aktiviti yang banyak menggunakan tenaga fizikal mudah nak kena masalah ni. Masalah joint ni , mungkin kita boleh faham sebagai salah satu masalah radang sendi dan ia juga berpunca daripada aktiviti pemakanan kita yang boleh menyumbang kepada sakit sendi ni. Jadi kita ¬†kena elakkan 5 jenis makanan ni kalau nak elak sakit sendi tu datang. […]

Kenali Sueella di Facebook

by sueella
Klik SINI Untuk ke page Personal Facebook Sueella Klik SINI Untuk ke page Official Facebook Sueella  

8 Kegunaan Essential Oil untuk kita seharian

by sueella
Nak tau tak 8 Kegunaan Essential Oil untuk kita seharian. Jom Sueella share untuk korang semua baca dan hadam ūüėÄ 1. Penghalau nyamuk semulajadi Bagaimana EO boleh menghalau nyamuk secara semulajadi? Campurkan setiap satu titis lemongrass oil, citronella oil dan eucalyptus oil dengan satu sudu coconut oil untuk membuat semburan semula jadi dan gosokkan pada kulit yang terdedah. 2. Menghilangkan bau kasut Cara menghilangkan bau kasut yang tak best tu.. Untuk menghilangkan bau dari kasut, titiskan tea tree oil dan lemon oil untuk mematikan kuman yang terdapat di kasut. 3. Melenakan tidur Tidur pasti lena dengan Lavender Oil. ¬†Jom kita […]

BAGAIMANA  ESSENTIAL OIL MEMBANTU MERAWAT SEGALA KESAKITAN

by sueella
BAGAIMANA ¬†ESSENTIAL OIL MEMBANTU MERAWAT SEGALA KESAKITAN Jika kita sakit, biasanya kita perlu merujuk kepada pakar perubatan untuk membantu anda. Walaubagaimanapun, di kebanyakan negara maju, essential oil digunakan dalam merawat penyakit. Jadi, jika kita masih memerlukan bantuan selepas melihat doktor, kita boleh menggunakan essential oil untuk membantu anda sembuh. Perkara pertama yang perlu diingat apabila menggunakan essential oil untuk penyembuhan adalah kita perlu membeli essential oil yang 100% asli. Minyak ini lebih terang dan lebih pekat. Ia biasanya lebih mahal, tetapi jika kita membeli minyak yang lebih murah maka akan memberikan kesan penyembuhan yang sedikit. Essential oil boleh menguatkan sistem […]